Stockan myyjä vihjaili, että tuollaista Irti Muumeista ryhmittymää ollaan perustamassa ;) Kävin hulluilla päivillä, ostin muumipussilakanat (on ihan ok, että makuuhuone näyttää lastenkammarilta, vaikka ikää on 36 v.) ja muumi-dvd:n. Tiedä sitten, pitäisikö minun päästä irti muumeista, vai villiintyneiden tuotteistajien. Mut mä oon pro muumiasioissa, mulle ei kelpaa mikään, mikä ei oo Tove Janssonin alkuperäiskuvituksista.

Talvikin tuli ja meni, ja kesti mennessään kaksi kuukautta. Multapeukaloa on jo alkanut syyhyttään, ensiavuksi parin viime viikon projektina on ollut kannan juurakoiden istuttaminen esikasvatusruukkuihin. Kaikissa muissa juurakoissa on komeat alut, paitsi yhdessä kotisäilytyksessä olleessa. Kaverin kellarissa talvehtineet pukkaa alkua jo komeasti, samoin kaksi muuta pesuhuoneessa talvehtinutta. Nyt muutama kuukausi pitäisi jaksaa kannojen kanssa muutenkin ahtaassa makkarissa, mutta onpahan palkintona sitten -toivottavasti - komea kannapenkki kesällä.

485450.jpg

Koirarintamalla ei mitään ihmeellisyyksiä, kumpikin rekku on pysynyt terveenä. Syksyllä koirilla oli juoksut (ja karvanlähdöt) samaan aikaan, tänä vuonna Isa aloitti, Piko peesasi karvansa tiputtamalla, mutta päätti sitten olla juoksematta. Kahta kuukautta myöhemmin Piko alkoi pudottaa taas karvaansa ja aloitti (toisen) juoksunsa melko tarkkaan puolen vuoden päästä edellisistä. 2 narttua = juoksut 4 krt vuodessa, karvanlähtö 6 krt vuodessa silly.gif